3D yazıcı ile para kazanmak fikri genel tüketicinin ilgisini artan oranda çekmesinin nedenlerinden bir tanesi , bana göre günümüz ekonomik şartlarında kişiyi üretici durumuna geçirerek para kazanmasını sağlayabilmesidir.
Elbette para kazanmak için her şeyden önce sabırlı olmak ve emek harcamak gereklidir. Evet , sözgelimi bir fotoğraf makinası alınarak , bir iş başlatılabilir. Ya da küçük bir başka makinayla çok düşük bütçelerde bir takım işler başlatılabilir. Fakat 3D yazıcılarla yapılan iş , biraz farklı. 3D yazıcıyla bir iş başlatırken , var olan işleri daha kısa ve değişik seçeneklerle yapma olanağınız var. Yani 3D yazıcılar var olan süreçleri kısaltarak ve işin içerisine tasarım öğesini alarak diğer iş modellerinden farklı bir seçenek sunuyor.
Toplu imalat süreçlerini kısaltarak kişiye özel ve daha küçük ölçekte imalat seçeneğini sunuyor. Üretim karakterinin bu yönlerinden ötürü 3d yazıcılar , çevreci üretim teknikleri arasında yer alıyor.
Buna bir de az miktarda atıkla (eklemeli üretimden dolayı) imalat olanağı da eklenince 3D yazıcıların 21. yüzyılın üretim tekniği olduğu kesinlikle söylenebilir. Günümüzde doğal kaynakları en az düzeyde tüketerek , kişiye özel (ona en çok uyan) ürünü en az atıkla üretebilmek ancak 3D yazıcılarla mümkün.
Aşağıya konuyla ilgili olabileceğini düşündüğüm bir örnek aldım:
Cep telefonu koruyucu kapaklarını evindeki 3D yazıcılarla üreterek satan bir girişimcinin hikayesi ve ürünlerine bir göz atalım. Aşağıda gördüğümüz tarzda kapakları kitlesel üretimde hiçbir üretici sunmuyor.
Bu kapaklar üretilirken hiçbir montaj hattı kullanılmadı. Veya malzeme kesilerek bir kısmı çöpe atılmadı. Kalıp çıkarılmadı. Nakliyesi için araç kiralanmadı. Aynı telefon kapağından isteyen birisi kendi evindeki veya en yakın 3D yazdırma servisinde bu kapağı yazdırabilir. (Tasarımcısına az bir ücret ödeyerek dijital dosyayı satın alabilir).
3D YAZICILARLA KENDİ EVİNİZİ YAPMANIZ MÜMKÜN!
PassivDom, kendi elektriğini ve enerjisini üretebilen, tesisat ve botu hattı gerekmeden kendi kendini tamamen idare edebilen evler tasarlayan Ukraynalı bir şirket.
Tesisat, su deposu, altyapı gibi harici yapılar gerektirmeyen ve tamamen pasif bir bina sistemi olan PassivDom’un hiç karbon salınımı yok ve modülleri 3D printer ile üretiliyor. Özel bir pencere teknolojisi kullandığı için ısı kaybını neredeyse tamamen önlüyor.
Pencerelerle duvarların ısısı hemen hemen aynı ve mevsim ne olursa olsun evin içi gün ışığı ile dolup taşıyor. Güneş panelleri ile gereken tüm enerji sağlanıyor ve ihtiyaç fazlası enerji bir bataryada stoklanıyor.
İŞTE PASSİVDOM ŞİRKETİNİN TASARLADIĞI VE 3D YAZICI İLE ÜRETTİĞİ EV, NE KADAR GÜZEL DEĞİL Mİ?
https://www.youtube.com/watch?v=ynEZntf0h3E
3D YAZICI İLE NASIL PARA KAZANILIR?
Her geçen gün üç boyutlu yazıcılar ile alakalı yeni bir haber gündeme geliyor. Geçtiğimiz sene pazara çıkan ve giderek artan şekilde kendinden bahsettiren yeni bir konsept ürün ile tanıştık; 3doodler. Piyasaya çıkmadan büyük heyecan uyandıran bu ürün piyasa çıkar çıkmaz ününü hak ettiğini ispat etti. Bu ürün üç boyutlu yazıcının çalışma mekaniğini bir kalem haline dönüştürerek yeni bir kavramın da kapısını araladı; “Üç boyutlu el sanatları”.
Peter Dilworth ve Maxwell Bogue tarafından ortaya atılan bu dahiyane fikir ile üç boyutlu yazıcıların sarf malzemesi olan abs/pla şeritleri bir kalem ile kullanılabiliyordu.
Şimdiden bir çok muadil ürün pazara çıktı. Her ürün, pedal ve değişik uçlar gibi yeni aksesuarlar ile farklı yaklaşımlar ortaya koyuyor. Ancak bu ürünün henüz gerçek potansiyeline ulaştığını söylemek için gerçekten çok erken.
Ürün fiyat avantajı ve kullanım kolaylığı sayesinde çok daha büyük bir kitleye hitap ediyor. Eğitim, otomotiv, tadilat işleri, mutfak sanatları gibi pek çok alanda benzeri ürünler için henüz keşfedilmemiş bir dünya var.
Öte yandan ürünün kendisi makul bir fiyata satılırken muhtelif özelliklere sahip sarf malzemeleri kullanılarak çok farklı amaçlara hizmet edecek yeni pazarlar oluşturmak mümkün. Örneğin plastik malzemeler yerine sıcaklık ile kristalize olabilen sıvılar, hatta cam kullanarak mücevher pazarında çok farklı çözümler üretilebilir.
Fırsatların altın bir tepside sunulmadığını sadece ipuçlarını takip etmek gerektiğini asla gözden kaçırmamak lazım.
Bir önceki yazımız olan ATM'ye Kart Şifresi Tersten Girildiğinde Polis Çağırır mı? başlıklı makalemizde atm polis çağırır mı, atm şifresi ters ve atm şifresi ters girildiğinde polis çağırır mı hakkında bilgiler verilmektedir.