Arılar Neden Bal Yapar?

arilar-neden-bal-yapar-daha-fazla-bal-almak-icin-ne-yapmali-ari-kovani-bir-ari-ne-kadar-bal-yapabilirArılar neden bal yaparlar? Eşek arılarının farkı nedir? 1 Kovanda ne kadar bal depolanır? tüm bilgiler haberimizde.

ARILAR NEDEN BAL YAPARLAR?

Tabii ki sadece insanlar yesinler diye değil. Bal arıları eşek arılarından farklı olarak kışı koloni halinde geçirirler. Koloni kış uykusuna yatmaz ama bir salkım gibi kümeleşir.  Bu şekilde kış süresince sıcak ve aktif olarak kalabilirler. Bunun için de önceden, yaz aylarında yeterli miktarda bal depo etmeleri gerekir. 

 


Ortalama bir kovanın kışlık bal ihtiyacı 9-13 kilogram kadardır. Bal arılarının bal yapma kapasiteleri ise uygun yer bulabildiklerinde bundan çok daha fazladır. İşte arıcılığın felsefesinde de bu yatar. Sen arılara imkan sağla, onlar da hem kendileri hem de senin için bal üretsinler. Arılar kendilerine yetebilecek miktardan 2-3 kat fazla bal üretebildiklerinden arıcılar da kovana şekerli şuruplar koyarak onlara bu ortamı hazırlarlar. Arılar da sonradan ellerinden alınan bu ürün fazlasını dert etmezler.

ARILAR BALI NEREYE DEPOLARLAR?

Arıların balı çiçeklerden topladıkları nektarı ağızlarındaki bir emzimle birleştirip altıgen biçiminde balmumundan yaptıkları hücrelere depoladıklarını biliyoruz. Bu karışımın su oranının yüzde 17”ye kadar düşmesini bekledikten sonra hücrelerin ağızlarını yine bir balmumu tabakası ile kaplarlar. Artık arıcı için mahsul zamanı gelmiştir. Ağzı kapalı hücrelerdeki bal hiç bozulmaz, saklama zamanı süresizdir.

Bir önceki yazımız olan 5-10 dk'da Güneş Enerjili Şarj Aleti Yapın başlıklı makalemizde akıllı telefonun şarjı, güneş enerji şarj aleti ve Güneş enerjisi ile şarj hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın